Maloprodaja

Maloprodajna mjesta

Maloprodaja

Širenje i razvoj vlastite maloprodajne mreže još od sredine 90tih bili su imperativ Tekstilprometa. Shvaćajući važnost zauzimanja vodeće pozicije u maloprodaji, Tekstilpromet se okreće preuzimanju vodećih trgovačkih lanaca tekstilnih proizvoda.

Sredinom 90tih Tekstilpromet preuzima Standard konfkeciju d.d. i Robni magazin d.d., dvije vodeće maloprodajne tvrtke tekstilnim proizvodima u Hrvatskoj, a 2002. Tekstilpromet preuzima Grateks d.o.o. Sarajevo, maloprodajnu tvrtku u susjednoj Bosni i Hercegovini koja upravlja sa 9 prodavaonica. Spajanjem Standard konfekcije i Robnog magazina 2001. godine nastaje Lantea d.d.

Pod nazivom Lantea Grupa tvrtka djeluje kao vodeći maloprodajni lanac tekstilnih proizvoda u Hrvatskoj i upravlja sa 173 prodavaonice do 2014. godine kada se pripaja matičnoj tvrtki Tekstilpromet d.d..

Danas maloprodaja obuhvaća maloprodajne formate: Moderato, CENTRA, CENTRA mini, Vrtuljak i Naš dom pored niza monobrand prodavaonica kao što su: Gerry Weber, Basler, Betty Barclay, Taifun, Tosca Blu, Triumph, Mango, Skiny, Camel active, Navigare i drugi.

Značajan segment našeg poslovanja u maloprodaji odnosi se na djelovanje ProSport98, jednog od vodećih maloprodajnih lanaca odjeće i obuće za sport i slobodno vrijeme u Hrvatskoj koji upravlja vlastitim maloprodajnim formatom Top Sport te monobrand prodavaonicama adidas i Nike.
 


  

 
 
    Jeste li znali!
Pamuk može upiti količinu vode do 27 puta veću od svoje težine.
Camel Active Navigare