O nama

Povijest

Misija i vizija

Budućnost

Zaposlenja

Adresar

ImpressumPoslovna izvješća

Korporativne vijesti

Povijest

Osnovan 1949. godine, Tekstilpromet je započeo svoj put prema uspjehu kao poduzeće za distribuciju tekstila i odjeće na veliko. U godinama koje su slijedile, postao je priznata tvrtka s jakom i stabilnom tržišnom pozicijom.

Počeci razvoja tvrtke vezani su za integraciju Zagrebačkog magazina nakon čega je uslijedila izgradnja vlastitih poslovnih prostora koji su svojim kapacitetima omogućili proširenje ponude u veleprodaji, a 70-ih godina pristupilo se razvoju vlastite maloprodaje.

Rast i razvoj istim se tempom nastavljaju i idućih godina, tako da 1982. godine Tekstilpromet raspolaže s preko 17.000 m2 prostora za potrebe veleprodaje i preko 2.500 m2 za potrebe maloprodaje.

Početkom 90-ih Tekstilpromet je nakon uspješno provedene privatizacije, prodajom dionica zaposlenima i ranije zaposlenima, registriran kao dioničko društvo. Danas je Tekstilpromet poslovni sustav sastavljen od više trgovačkih društava čija je osnovna djelatnost proizvodnja, veleprodaja, distribucija i maloprodaja tekstilnih proizvoda.

Poslovni sustav Tekstilpromet, svoj je rast započeo sredinom devedestih godina kada su preuzeti Standard konfekcija d.d. i Robni magazin d.d. iz Zagreba, zatim Galeb d.d. Omiš, a kasnije i Grateks d.d. Sarajevo. Naknadnim udruživanjem Standard konfekcije d.d. i Robnog magazina d.d nastaje Lantea Grupa d.d., najveći maloprodajni lanac tekstilnim proizvodima u regiji.

Pod nazivom Lantea Grupa tvrtka djeluje kao vodeći maloprodajni lanac tekstilnih proizvoda u Hrvatskoj i upravlja sa 173 prodavaonice do 2014. godine kada se pripaja matičnoj tvrtki Tekstilpromet d.d..

U veleprodaji radimo iskorak i na tržište Bosne i Hercegovine osnivajući Tekstilpromet d.o.o. Čitluk (kasnije Mostar), a osnivamo i veleprodajni centar u Splitu.

Važan član sustava danas je i ProSport98 d.o.o. Zagreb, vodeći maloprodajni lanac odjeće i obuće za sport i slobodno vrijeme i robnih marki kao što su adidas, Nike, Fila i Diadora.
 


  

 
 
    Jeste li znali!
Tekstilpromet je osnovan 1949. godine.
Camel Active Navigare